5 grunde til at Århus er den perfekte studieby

Aarhus er en af de bedste, og største, studiebyer i Danmark – mange vil nok kalde Aarhus for den bedste studieby. Der er mange grunde til, at Aarhus ligger så højt på popularitetsskalaen over studiebyer i Danmark. Du får et par af grundene her.

Mange studerende samlet et sted

I Aarhus er der rigtig mange studerende – faktisk er tæt på hver 5. indbygger i Århus studerende. Det er en god del, og når der er mange studerende samlet et sted, er der fantastiske muligheder som studerende.

På grund af de mange studerende i Aarhus kan du, som studerende, få studierabat mange steder. Både på tøj, mad og mange andre ting. Grunden til at du kan få studierabat, er at butikkerne gerne vil have fat i så mange af de studerende som muligt – hvilket jo bare er en fordel for sig som studerende.

Samtidig byder Aarhus på nogle af de bedste muligheder for at gå i byen. Når der er så mange unge i Aarhus, er der de bedste muligheder for at få en fed bytur. Og du vil næsten altid møde en fra dit studie, når du er i byen.

 

Nemt at komme rundt i byen

En af de andre fordele ved Aarhus, er at det er nemt at komme rundt i byen. De har godt nok ikke metroen, ligesom i København, men der er mange busser, og så kan du altid komme langt med en cykel.

Samtidig ligger Aahus Universitet midt i byen, så om du bor i nord eller syd, kan du hurtigt komme frem til universitetet.

 

Gode muligheder for at finde bolig

Det sværeste sted at finde bolig i Danmark er i København, det er bestemt heller ikke altid nemt at finde en lejebolig i Aarhus, men det er dog lidt nemmere end i København. Der er mange kollegier i Aarhus, som du kan søge ind på – både gamle kollegier som altid har ligget der, men også mange nybyggede kollegier.

Der er også mange muligheder, hvis du har lyst til at bo i kollektiv. Men uanset hvordan du gerne vil bo i Aarhus, er der mange muligheder for det. Hvis du mangler et sted at bo, kan du med fordel kigge på boligportal.dk, hvor du finder et stort udbud af lejeboliger, blandt andet i Aarhus.

 

Kultur

Som du sikkert har hørt et eller andet om, er Aarhus blevet valgt som Europæisk Kulturhovedstad 2017, som egentlig taler lidt for sig selv. Der er massere af fede kulturoplevelser, der venter i Aarhus. Selvom kultur godt kan lyde lidt kedeligt som studerende, er der en masse moderne kultur at opleve i Aarhus.

 

Kapsejladsen

Kapsejladsen på Aahus Universitet skulle have et punkt for sig selv, da det, uden tvivl, er en stor grund i sig selv til at studere i Aahus. Kapsejladsen samler hele universitetet til hygge ved søen, der ligger midt i universitetsområdet.

 

Med de her 5 grunde er der ingen tvivl om at Aarhus er en perfekt studieby – og måske også Danmarks allerbedste af slagsen.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *