5 tips til at undgå indbrud i julen

I 2016 var Aarhus den kommune med flest anmeldte indbrud i beboelse i juledagene (23-31 dec.) med 92 sager. Julen plejer at være det rene gavegilde for indbrudstyvene, der kravler uforstyrret ind gennem vinduet, når folk er taget på juleferie. Men hvordan kan du egentlig undgå, at tyven begår indbrud i dit hus?

1. Husk at tænd lyset

Hvis du skal på juleferie hos din familie, så er dit hus helt tomt i flere dage, men det behøver indbrudstyven selvfølgelig ikke at være klar over. Der er mange små tricks, der kan snyde indbrudstyven til at tro, at du stadig er hjemme.

Du skal bl.a. sørge for at lyset er tændt i dit hus. Det er dog vigtigt, at du ikke kun tænder lyset i stuen, men også tænder lyset i værelser, køkken og på toilettet. Det kan derfor også været smart at have automatiske tænd-sluk-lys udenfor, da det øger tyvens chance for at blive opdaget af naboerne

2. Ryd sneen foran dit hus

En snefyldt indkørsel, eller et fortov som ikke er ryddet, giver også indbrudstyven anledning til at snuse rundt omkring dit hus. Det er nemlig åbenlyst for enhver, at der ikke har været nogle hjemme i en længere periode.

Hvis du derfor er væk i flere dage henover julen, så bør du overveje at alliere dig med din nabo. Få ham til at fjerne sneen på fortovet eller lave fodspor i forhaven imens du er på juleferie.

3. Lad bilen stå i indkørslen

Det er også en rigtig god ide at lade din bil stå i indkørslen eller på vejen foran dit hus. Dette signalerer nemlig, at der er nogle hjemme, som også har været ideen med de ovenstående små tricks.

Hvis ikke din egen bil kan stå i din indkørsel, så lån en bil af din nabo, ven eller en helt tredje person. På den måde fjerner du tyvens opmærksomhed fra dit hus.

4. Anskaf alarmer eller videoovervågning

Det er dog ikke alle indbrudstyve, der lader sig narre, at de små tricks som lige er blevet nævnt. Nogle indbrudstyve lidt smartere, og derfor er det en god ide, at anskaffe sig alarmer eller videoovervågning på din bopæl.

Det sidste tyven ønsker er at blive opdaget. En højtlarmende alarm eller synet at en videoovervågning vil helt sikkert skræmme tyven langt væk fra dit hjem.

5. Tjek kvaliteten af dine vinduer og døre

Viser det sig alligevel, at tyven er modig nok til at begå indbrud, så er kvaliteten af dine vinduer og døre absolut altafgørende for at tyven ikke kommer ind i dit hjem.

Dårligt sikrede vinduer eller døre er nemlig nemme at bryde op for en indbrudstyv. Derimod er vinduer og døre med ekstra sikringsbeslag rigtig besværligt for tyven at arbejde med. Det er altså en god ide, at du tjekker kvaliteten på dine døre og vinduer. Er kvaliteten ikke i top, så læs mere om kvalitetssikrede vinduer og døre her.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *