Aarhus har brug for den lufthavn, byen aldrig får

Dette er et debatindlæg, der ikke afspejler SKAarhus.dk’ holdning.

Tirstrup Lufthavn – af en meget lille del af den danske befolkning anerkendt som Aarhus Lufthavn – ligger cirka 40 kilometer fra Smilets By.

Og det er problemet:

For en by, der ønsker at konkurrere med Aalborg og Odense om 2. pladsen på listen over de største byer i Danmark, er manglen på en lufthavn et kæmpe problem.

I Aalborg kan du flyve direkte til byen og med 10 minutter i bus være inde i centrum. H.C. Andersen Airport i Odense giver ligeledes udmærkede muligheder for flyve direkte til byen. Og så har vi Aarhus. Her er der oprettet en vandflyver mellem København og Aarhus fordi at forbindelserne er så dårlige.

Vandflyveren er sjov, men en symptombehandling:

Selvom det er synd for de personer, der bor i området, er der brug for en ny og central lufthavn i Aarhus. Ikke for turisternes skyld, men for de virksomheder, der er tilbageholdende med at ansætte og placere deres investeringer i Aarhus, fordi der mangler en god nok infrastruktur sammenlignet med andre danske byer.

En flybillet til Aarhus fra København koster i dag cirka tusinde kroner. Du kan finde billigere flybilletter til London end Aarhus fra de andre danske lufthavne!

Vi krydser fingre for en snarlig ændring.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *