Aarhus er mulighedernes by

Danmarks anden største by Aarhus  står ofte lidt i skyggen af hovedstaden København, men byen der troner på Jyllands østkyst er i fremdrift , hvor der er blevet investeret kraftigt i infrastrukturen, ligesom fokus har været på kulturelle tiltag.

 

Kultur

Aarhus er i 2017 været genstand for stigende turisme og en af grundene skyldes blandet andet, at den har fået mærkatet ”europæisk kulturhovedstad”.  Aarhus byder på et væld af muligheder, hvor byen har flere interessante museer, som er ”must see”, hvis du er i byen.  Beliggende i bydelen Højbjerg i Aarhus syd er Moesgaard museum, som i de senere år gennemgået en stor renovering. Moesgaard Museum har sit primære fokus på forhistoriens mennesker i det danske land og viser de forskellige tidsaldre gennem en kombination af interaktiv kunst og flotte historiske samlinger. Heriblandt er Grauballemanden, som er et moselig fra mellem 200-300 f.kr.   udstillet på Moesgaard Museum og han har givet stor indblik i, hvordan man levede i datidens Danmark.

Den gamle by er en anden attraktion der ikke må gå ens næse forbi, hvis man besøger Aarhus.  Den gamle by giver mulighed for at opleve evolutionen for danske købstæder. Her kan man gå på opdagelse i gamle huse fra 1800-1974, hvori en autentisk oplevelse af, hvordan datidens levevis foregik.

Udvikling

Byen Aarhus har i de senere gennemgået en gribende renovering, hvor der i håbet om at gøre byen mere miljøvenlig er blevet investeret i en letbane, der skal erstatte de mange bybusser og gøre det lettere at komme rundt ikke kun i Aarhus by, men også til nærlæggende naturområder, hvor blandt andet Molsbjerge er let tilgængelige med den nye letbane.  Letbanen giver uden tvivl Aarhus et touch af international storby.

Sport og Fritid

I og med Aarhus er beliggende ud til vandet er der rig mulighed for at dyrke det våde element. Hvis man går en tur langs havnepromenaden vil der dukke flere forskellige kajak – og bådklubber på.  Blandt andet er der Surf Agency, som giver mulighed for at lære forskellige former for surfing, ligesom Aarhus kan opleves fra havsiden, hvor byen er aldeles smuk.

Oppe i Marselisborgskov syd for byen ligger  Jyskvæddeløbsbane, hvor det er er muligt at nyde en god frokost i frodige omgivelser samtidig med, man ser de forskellige kuske træne deres konkurrenceheste. Her er forskellige udendørs aktiviteter for børn, hvis de ikke finder det interessant at se på heste.

Personlig udvikling og personlig forkælelse på samme sted

Udover at der er masser af liv i byen og masser af aktiviteter at kaste sig over, så er Aarhus også helt perfekt, hvis du ønsker at forkæle dig selv, både åndeligt og ikke mindst personligt. For Aarhus er både hjemsted for fantastiske museer, der kan stimulere de små grå, men lige midt på gågaden finder du også masser af steder, hvor du kan slappe helt af. Her kan man prøve lidt af hvert, hvis man ønsker at give sig selv en make-over uanset, om man vil have foretaget en tandblegning, have en lækker massage eller noget helt tredje.

Fede byområder

Der eksisterer mange fede boligområder i Aarhus, hvor en af de nævneværdige er Trøjborg. Trøjborg er beliggende i Aarhus nord ud til Riisskov, hvor der er rig mulighed for gåde vandreture. Det er en by i byen, som har sin egen sjæl med en charmerende bymidte med hyggelige cafeer.  Hvis man vil investere i bolig i Trøjborg, så skal man være hurtigt ude i og med lejlighederne bliver revet væk. Hvis vil erhverve sig en bolig i det område og har brug rådgivning omkring skødeskrivning, er det muligt at finde information om det her.

 

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *