Aarhus omegn har meget at byde på

Aarhus er de seneste år blevet sat kraftigt på landkortet, ikke mindst på grund af nye tiltag, hvor tilgangen af en bygning som Dokk1, letbanen og det faktum at byen har været europæisk kulturhovedstad i 2017 har gjort de fleste opmærksom på byen Aarhus. Derfor kan man godt være tilbøjelig til at glemme områderne rundt om byen. Aarhus og dets omegn har meget at byde på.

 

Norsminde

lidt syd for Aarhus ligger en lille by kaldet Norsminde, som er et gammelt fiskerleje og ligger ved udmundingen af Norsminde fjord. Byen har en vældig fin lille havn, hvor der er lavet en speciel krabbebro, hvor børnene kan se, og hvis de er heldige fange krabber.  Dertil er der også en god badestrand, i så fald vejret tillader det.  Norsminde er måske mest kendt for deres kro med samme navn som byen.  Den er beliggende på lystbådehavnen og har udsigt til fjorden.  Kroen er laver gourmetmad, hvor der er stort fokus på lokale råvarer.

Et besøg til Norsminde er et godt afbræk, hvis man har en hektisk hverdag.

 

Djurssommerland

På Djursland findes en af nordens største sommerland.  Her er forlystelser for hele familien, hvor parken har mere end 50 forlystelser til både de fartglade og til de mere stille rolige, hvis adrenalinsuset ikke falder i god jord.

Parken er kendt for sine mange forskellige temaer, hvor der både er et westernland, vikingland og Afrikaland, hvor man kan opleve havets sus ombord på et vikingeskib eller man kan tage en vild sejltur ned af Rio Grande forbi indianerbyer i westernland.

Om sommeren er der et fantastisk vandland, som er et must, hvis man kommer på dette tidspunkt af året. Djurssommerland er en af de ting man bliver nødt til at opleve, hvis turen går til østkysten.

Attraktive boligområder uden for Aarhus

 

Priserne i storbyerne bliver ved med at stige og i kombination med de mindre kvadratmeter man får i byerne, så vil det for nogle være en fordel at flytte lidt ud af byerne.  Den nye letbane i Aarhus har været med til at gøre det mere attraktivt at flytte lidt uden for byen, da byen er nemt tilgængelig.  Her er blandt andet forbindelse til både Lystrup nord for Aarhus og Beder syd for. Lystrup er en hyggelig landsby, hvor man får mange kvadratmeter for prisen og ikke mindst frisk luft og flot natur lige uden for døren.

 

Beder ligger syd for Aarhus og er stadigvæk en del af Aarhus kommune. Herfra er er der ikke langt til havet og Marselisborgskov.  Hvis man overvejer at købe hus i en af yderområderne i Aarhus kommune eller midt i byen, så skal man altid være opmærksom på husets stand. Her kan ofte være vinduer eller gulve der skal skiftes ud. I så fald er det vigtigt at have det rigtige værktøj tilgængeligt og det rette lappegrej, såsom lister, hvilket man kan finde her.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *