Aarhus på budget

Aarhus er en by i rivende udvikling og er i 2017 som europæisk kulturhovedstad i større grad kommet i folks bevidsthed. Der er mange fede ting at lave i Aarhus, hvor de store turistattraktioner som Aros, Den gamle by i botanisk have er populære. Dog findes der andre kulturelle aktiviteter som er mindst lige så gode og ikke mindst gratis, hvilket er en fordel for alle byens studerende. Her kommer nogle tips til aktiviteter som ikke kræver, at den store tegnedreng skal frem.

Godsbanen

Godsbanen er en kulturel smeltedigel og ligger inde mit i byen, hvor alle byens borgere at komme frit og kvit og benytte sig af de forskellige faciliteter.  Godsbanen er et kulturproduktionscenter, hvor man kan gøre brug af sine kreative evner uafhængigt af, om du vil lave en specialdesignet kop, stol eller sofa til eget forbrug, så stiller godsbanen lokaler til rådighed. Hertil er det muligt at få gode og billige materialer til din produktion, eksempelvis, hvis man skal lave en billig sofa, alternativt kan man finde en her. Hvis man går og drømmer om, at føre andre ideer ud i livet tilbyder Godsbanen indendørs produktionslokaler, grupperum, øvelokaler mm. til rådighed. Dertil er der ofte sociale arrangementer, hvor man kvit og frit kan tilmelde sig og møde andre kunstnere, hvorfor det er muligt at få sparring og ikke mindst kan skabe et værdifuldt netværk.  En tur på Godsbanen vil være en unik oplevelse, uanset om du skal have en idé ført ud i livet eller bare kommer forbi som besøgende en enkelt dag.

Væksthusene

 

Botanisk have er mere end den gamle by. På toppen af have er de karakteristiske hvide kupler, som troner ud over byen. Disse er kaldt væksthusene og er store drivhuse, hvori det er muligt at opleve flora og fauna fra forskellige kontinenter.

En tur i væksthusene er som en rejse gennem flere af verdens klimazoner, hvor der er smukke og eksotiske blomster og kæmpe planter i et tropisk klima. Dertil er der er et rigt dyreliv i en af kuplerne, hvor specielle sommerfugle og fisk kan findes. Væksthusene giver værdifuld indsigt i hvordan naturen er til gavn for vores verden.  Engang imellem er der forskellige workshops, hvor det er muligt at få indsigt i spændende botaniske fortællinger.

Dokk1

Det nye bibliotek beliggende for enden af åen der løber gennem byen står og troner på Aarhus havn.  Biblioteket har en karakteristisk arkitektur og vil uden tvivl være en god oplevelse. Den er designet som var den en færge, hvorfor den eftersigende skulle ligne førerhuset på et skib.  På Dokk1 kan man enten nyde en god kop kaffe i cafeteriet imens man skuer udover havnen eller man kan begrave sig i de mange bøger i et af bibliotekets hyggehjørner.

 

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *