Aarhus udvikler sig stor og stærk

I mange år har København været synonym for udvikling – men de dage er ved at være forbi. Aarhus er i rivende udvikling og er på vej mod spændende tider. Flere bosætter sig i byen, mange virksomheder har Aarhus som deres base og bydelene i Aarhus udvikler sig.

Og det kan i den grad mærkes, der sker flere spændende ting i Aarhus. Nedenunder bringer vi et lille udsnit, der viser at Aarhus er en by i udvikling.

 

Europæisk kulturhovedstad

Et evident symbol på, at Aarhus brager derudad findes i den titel Aarhus har fået for 2017: ”Europæisk kulturhovedstad”. En prestigefyldt titel, der helt klart indikerer at Aarhus er en by i fremgang. Og det er ikke ligetil at blive valgt, som Europæisk kulturhovedstad. Det kræver at du som har helt særligt kulturprogram, som favner bredt og kunstnerisk og kulturel kvalitet. Aarhus har ikke gjort det alene – sammen med resten af region Midtjylland har det været et kæmpeprojekt, der til sidst har båret frugt.

Det giver helt naturligt byen et selvtillidsboost – og det vil du kunne mærke, når du besøger byen. Det har betydet, at der er kommet en fremragende stemning og atmosfære i byen. Helt klart noget der skal opleves.

Letbanen

Enhver by der i udvikling står også overfor trafikale udfordringer. Det er vigtigt at finde holdbare løsninger, ellers kan det blive svært at komme rundt i byen. Og netop Aarhus udtænkt en langsigtet løsning, nemlig letbanen. Fra september 2017 får Aarhus sin egen letbane – et gensyn med en moderne sporvogn. Det har været et langt projekt, men inden længe står første etape af letbanen klar til transportere folk i Aarhus rundt. Det bliver faktisk også Danmarks første letbane – endnu et bevis på, at Aarhus er i udvikling. Ved at modernisere den kollektive trafik med letbanen, udvikler Aarhus sig til at blive en ”rigtig” storby og ikke en mindre storby.

Letbanen har også den vision, at den vil bringe Østjylland sammen, hvilket kan ses på det rutekort der er lavet. Du kan komme hele vejen fra Odder til Grenaa med letbanen. Det er i den grad med til at udvikle byen og de nærliggende lokal områder, som er vigtige for Aarhus.

Aarhus Ø

Aarhus består ikke kun af gamle bydele, og bydele der udvikler sig. Med ’Aarhus Ø’ er der kommet en hel ny bydel. Ved at forvandle den gamle havn, hvor der førhen var masser af industri, til et bynært havneareal med boliger og erhvervsejendomme, har Aarhus fået en spændende bydel. Der sker utrolig mange spændende ting på havnefronten – og planen er, at binde havnefronten sammen med bymidten. Med den udvikling der er i Aarhus varer det ikke længe.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *