Alternativ motion i hjemmet

Sommeren er så småt ved at være slut, og det betyder flere timer tilbragt inde døre. Er det særligt svært at komme en tur ned i fitnesscenteret når regnen siler ned, og er en yogamåtte på gulvet bare for kedeligt, så læs med her. Du kan forbrænde kalorier på masser af aktiviteter i hjemmet, samtidig med, at du får gjort rent og givet huset et ansigtsløft.

Brug støvsugeren som vægtstang

De fleste kender nok til følelsen af sveden der kan pible frem, når man bakser rundt med støvsugeren i hjemmet. Og hvis man skal udregne, hvor meget man forbrænder i kalorier når man støvsuger, vasker gulv eller gør badeværelset rent, så skal man tage udgangspunkt i ens hvilepuls.

Hvile kan omregnes til 1 enkelt MET, hvilket står for Metalbolic Equivalent of Task. MET er altså en enhed som tager udgangspunkt i en gennemsnitlig krops energiomsætning i hvile, hvilket er cirka 1 kalorie i minuttet.

  • Aktiviteter med lav intensitet så som kontorarbejde kan ligge på 1 til 3 MET.
  • Aktiviteter med moderat intensitet, så som cykling eller gang, ligger på 3 til 6 MET.
  • Sidst har vi de aktiviteter som kræver høj intensitet. Her finder vi aktiviteter som sjipning og løb, og de går helt op til 10 MET.

Huslige pligter som at vaske og skrubbe gulv, giver dig en MET-placering på 4,5, hvorimod en god gammeldags flytning med tunge flyttekasser, som skal fra 2. sal og ned i kælderen, kan få dig helt op i det højintensive niveau på 6 eller 7.

Så giver du hele huset en god omgang med støvsugeren, så vil du altså snilt kunne komme op på det moderate niveau for intensivitet.

Få armene op

Skal du alligevel give dit hus eller din lejlighed en efterårs-makeover, så bør du måske overveje at male dine vægge. Hvis du gør det selv, i stedet for at hyre professionelle, så vil du kunne skippe mange dages træning i fitnesscenteret.

Maling som fysisk aktivitet har en MET på 5, og derfor er der mange sunde grunde til at ordne malerarbejdet selv. Hvis man tager med, hvor længe det kan tage at male bare et enkelt rum, så giver det altså mange timer med næsten lige så højt intensitetsniveau, som ved cykling eller powerwalk på løbebåndet.

En sidste fordel ved malerarbejdet er, udover det flotte resultat i dit hjem, at dine arme får en god omgang træning. Når man holder pensler og lange maleruller ud i strakt arm, for at nå alle kanter og hjørner, så træner du din armmusklers udholdenhed super effektivt. Lokker dette træningstip, eller trænger stuen bare virkelig til en omgang maling, så kig forbi Malgodt.dk, for tilbehør til din næste powertræning.

Hvor længe skal jeg være flittig?

Det store spørgsmål er så, hvor længe man så skal være flittig i hjemmet, for at forbrænde den chokoladebar der røg ned sidste aften foran fjernsynet.

Den cirka kalorieforbrænding udregnes ved at gange MET-niveauet for den pågældende aktivitet med din vægt, og så yderligere gange den med tiden du bruger på aktiviteten i timetal. Flytter du derfor rundt på møbler i halvanden time og vejer 70 kilo, så vil du kunne forbrænde 630 kalorier, hvilket er 140 kalorier mere end en Snickers-bar på 100 g.

Ellers kan du tage en tur til padel tennis hos Padelmaster.dk. De har både indendørs og udendørs padel baner.

God fornøjelse med træning og husligt arbejde!

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *