Bliv hjulpet trygt igennem din bolighandel – fra start til slut

Står du og skal købe bolig og synes du også, at processen kan være en smule uoverskuelig, når du bliver præsenteret for nye ting, der pludselig skal tages stilling til som skødet på huset, tinglysning eller refusionsopgørelse. Så er du bestemt ikke alene. For mange købere går lidt af glæden ved huskøbet i glemmebogen, når først man har forelsket sig i drømmehuset, taget beslutningen og er klar til at købe, men bliver overvældet af alt papirarbejdet, forbehold og regler og udgifter man skal være bekendt med.

Er man eksempelvis førstegangskøber kan processen være en forvirrende en af slagsen, men det er der gode råd for. Læs videre herunder og find ud af, hvordan I kan få hjælp til at overskue processen og komme godt og trygt igennem oplevelsen, så I kan nyde jeres nye hus.

Få hjælp fra en kvalificeret boligadvokat

Når du står over for at skulle købe en bolig kan man som køber til tider godt føle sig lidt alene i processen. Man skal nemlig huske på, at ejendomsmægleren som udgangspunkt er sælgers repræsentant, hvorfor man kan have en behov for at have nogen på ens banehalvdel.

Det er således en god idé at få en erfaren og kvalificeret boligadvokat, som kan give jer uafhængig rådgivning og som udelukkende er der for at varetage jeres personlige interesser.  Denne kan således hjælpe jer med at overskue processen og hjælpe med at forstå og tage stilling til alle de uforudsete forhold, der ikke er tydeligt angivet.

Hvor finder I en god og erfaren boligadvokat?

Er man ikke velbevandret inden for junglen, der er boligkøb og boligadvokater, kan det være svært at vide hvor du lige skal henvende dig når du skal finde en boligadvokat. Et rigtigt godt sted at starte er hos Boligadvokater.info, som er en samling af dygtige og erfarne boligadvokater med afdelinger over hele landet. Så uanset hvor i landet man befinder sig, kan man få hjælp fra boligadvokaterne.

Man får her rådgivning, der omfatter fuld rådgivning inklusiv skøde, tinglysning og refusionsopgørelse. Al kommunikation foregår via e-mail og telefon, så du kan få rådgivning, når det passer dig. Boligadvokaterne hjælper jer trygt igennem bolighandlen fra start til slut og bruger deres ekspertise på at sætte sig grundigt ind i lige netop jeres sag og huskøb og gennemgår alle dokumenter med jer. Alt dette så i får den bedste rådgivning.

Husk advokatforbeholdet

Det anbefales på det kraftigste, at du/I får tilføjet et advokatforbehold til købsaftalen inden I/du underskriver den hos ejendomsmægleren. Et advokatforbehold giver jer som købere mulighed for at underskrive købskontrakten for herefter at kunne gennemgå handlen med jeres boligadvokat. Det betyder således, at hvis jeres advokat ikke godkender handlen, så er I ikke bundet af kontrakten som I har underskrevet.

Et sådant forbehold kan f.eks. formuleres på følgende måde: ”Købers underskrift på købsaftalen er betinget af, at købers advokat/advokater kan godkende handlen til fulde”. Bemærk dog, at uden et advokatforbehold kan I stadig komme ud af bolighandlen, hvis I fortryder. Lovgivningen er nemlig sådan, at man inden for en periode på 6 hverdage har ret til at fortryde købet mod betaling af 1% af købesummen til sælgeren. Fortryder I købet som følge af, at jeres advokat ikke godkender det, skal I ikke betale en krone.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.