Bliv tag-klar til vinter

Efteråret er over os, og selvom det stadig er et varmt efterår, vil vinteren være over os før vi får set os omkring. Vinteren er det tid hvor taget bliver belastet mest af vejret i form af vand, sne og vind. Det er derfor en god idé at være sikker på at taget holder vinteren ud, det er ærgerligt at opdage huld i taget, eller tegl der ikke sidder fast i løbet af vinteren. Derfor kan du nedenunder læse lidt om hvordan du bliver tag-klar til vinteren.

Sørg for at taget er tæt

Du bør tjekke tagbelægningen for revner, huller og løse tegl hvis du har tegltag. Hvis du ikke udbedre sådanne skader kan det resultere i fugt i bygningsstrukturen, som kan betyde at der vil opstå svamp i huset. Samtidig med at du tjekker tagbelægningen bør du også tjekke tagryggen på huset, også for at sikre at det hele sidder som det skal. Hvis der opstår huller i løbet af vinteren, vil der hurtigt komme meget vand ind i bygningen. Der er ikke altid lige nemt at tjekke for revner og utætheder, men hvis der er et stort regnskyl, bør du bevæge dig op under taget for at tjekke om der er trængt vandt ind. Hvis du har undertag i tagkonstruktionen kan det dog være rigtig svært at kontrollere utætheder i taget.

Når du har tjekket taget, er det en god idé også at sørge for at der er styr på tagrender og nedløb. Der skal renses ud så du er sikkert på at alle blade fra efteråret er væk, så du herefter kan tjekke efter skader på nedløb og tagrenderne. Hvis der er huller eller revner, kan det resultere i at der kommer meget vand tæt på huset. For meget vand for tæt på bygningen kan resultere i fugt i fundamentet.

Slip for vedligeholdelse med ståltag

Der findes selvfølgelig andre tagtyper hvor denne kontrol ikke er nødvendig. Ved ståltag skal der hverken kontrolleres for om taget sidder fast, eller være nogen frygt for mos på taget, da et ståltag er utrolig stærkt og du vil opnå 40 års garanti hos de fleste forhandlere. Derudover kan ståltaget faktisk ligges direkte ovenpå de fleste eksisterende tage. Du kan få en god pris på ståltag, da der ofte ikke er meget spil, da taget kan produceres så det passer perfekt til dit hus også selvom huset har specielle vinkler. Hvis du er træt af at vedligeholde husets tag eller skal have nyt tag i forvejen, er det en god idé at tage imod et pristilbud på et ståltag. Du vil opleve at det er nemmere og billigere end du tror at få lagt et nyt stål tag.

Du kan indhente en pris på ståltag til dit hus lige her.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *