Den dejlige tur til Aarhus – smilets by

Rigtig mange danskere tager den helt lange tur, når de skal ud og rejse. I jagten på det autentiske og excentriske glemmer de, at der rent faktisk er rigtig er dejlige steder her i Danmark. Et af dem er indiskutabelt Aarhus.

Du kan tage en dejlig weekendtur til Aarhus uden at føle dig presset af tid, og der er masser af hyggelige og spændende ting at tage sig til – vi guider dig!

Hvornår skal jeg tagen derhen?

Du behøver egentlig ikke nogen undskyldning eller årsag til at tage til Aarhus. Det er egentlig bare noget, du skal gøre, når det passer ind, og du har brug for et afbræk i hverdagen. Det kan blive aktuelt efter, du har kigget på oplevelsesgaver og set, der sker noget spændende i smilets by.

Det er til gengæld et rigtig godt tidspunkt at tage til Aarhus om sommeren. Om sommeren er der nemlig en helt magisk stemning, når man sidder nede ved floden med et par øl og et godt selskab.

Den gamle by

Det er et meget traditionelt valg, men det gør det ikke mindre spændende. Den gamle by i Aarhus har bare et eller andet meget intimt over sig. Det er et sted, hvor man bare kan slentre på få og få uden at tænkere yderligere over, hvor man skal hen, eller hvad man skal.

En af de gode ting ved den gamle by er, at den ligger så centralt, at man slet ikke skal tænke på transport. Det du skal selvfølgelig derhen først, men når det er gjort er det bare om at nyde udsigten, de glade mennesker og den fine arkitektur.

Frilandsmuseet er simpelthen fantastisk at gå rundt i. Ikke nok med det ovenstående. Du får også et spændende indblik i de danske købstæders historie.

Gastronomiske oplevelser

En af de mange gode ting ved smilets by er, at der er rig mulighed for at få en gastronomisk oplevelse af de helt store. Hvis man bortregner hovedstaden, så er Aarhus klart den danske by med de bedste restauranter. Det fede ved det er, at der er en så bred pallette af gode steder.

Du kan sagtens finde de helt små og hygge, men forholdsvis billige steder med rigtig god mad og drikke, samtidig med det er muligt at spise dyrere.

Hvis du virkelig vil flotte dig, er der endda hele 4 Michelin-stjerne restauranter i Aarhus.

Tivoli

Ligesom i København har Aarhus og et tivoli. Det er til alle dem, hvor det kribler lidt i maven efter at prøve forlystelser og vinde bamser. Tivoli er til både dig, der besøger Aarhus med nogle kammerater eller sin kæreste. Man kan nemlig både gøre det romantisk og hylende morsomt.

 

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *