Disse cafeer og butikker skal du besøge

Det er ikke kun København der kan bryste sig af  gode shopping muligheder med det imponerende strøg der bugter sig gennem byen. Aarhus har i samme grad en pulserende bymidte, hvor de forskellige hyggelige butikker og cafeer bugter sig ind og ud langs gaderne.  Når man kommer til byen og ikke har det store kendskab til, hvordan den er indrettet og hvor de gode spisesteder såvel som shopping muligheder er, så kommer der her nogle tips til, hvor man skal gå hen.

 

 

Aarhus Central Street food

Hvis man slentre ned gennem bymidten og strøget fra banegården af, så kommer der forholdsvis hurtigt et af de nyere tiltag i Aarhus, hvad angår spisesteder, nemlig Aarhus Central Streetfood.  Her er det ikke streetfood i traditionel forstand, hvori tvistet ligger i, at det har en strejf af gourmet.  Den berømte tapas restaurant Can Blau har en stand der, hvor der bliver serveret små gourmet anretninger ligesom den kendte restaurant Grød fra København også smider lækre retter over bordet.  Ved Aarhus Central Street food er det muligt, at få mad fra nærmest alle verdens hjørner. Dertil er der små specialbutikker, hvor man eksempelvis kan få slebet sine knive eller købe produkter lige direkte leveret fra bondegården.  En tur til Aarhus central street food vil bestemt være besøget værd.

Soho

Hvis man er ude efter et godt stykke tøj til den modebevidste herre, så vil det være en god ide, at kigge ned til Latinerkvarteret, hvor der i en sidegade til Pustervig torv ligger en lille butik kaldet Soho, som er en trendy herretøjsbutik, som rent faktisk har to ældre damer som indehavere. Her er tonen uformel og de to søde indehavere byder en velkommen med åbne arme.   Ligesom det ligger i et kulturelt gademiljø, med gallerier og gourmet restauranter som naboer.  Soho er bestemt et besøg værd.

 

Cafe Englen

 

Andet steds i Latinerkvarteret ligger Café Englen, der rent faktisk er en af byens ældste cafeer. Her det fransk gastronomi der er i højsædet, hvor menukortet har flere franske fristelser, hvor tarte tatin og croque madame ofte bliver langet over disken.  Cafeen har også en fransk inspireret indretning, hvor tankerne fører hen til en lille café i Paris. Derudover er der en eminent gårdhave, hvor café englen måske har den hyggeligste gårdhave i Aarhus, som nærmest har åben hele året rundt. Et besøg hertil vil ikke kun byde på lækkert mad, men også en tur tilbage i historien, i og med cafeen har formået at fornye sig selv med tiden.

 

Olinico

 

I en af Aarhus hyggeligste og mest ikoniske gader, Mejlgade ligger Olinico, som er en lille restaurant, som servere ekstremt velsmagende retter, med inspiration fra forskellige verdens hjørner, her det blandt andet muligt at få Moules Frites eller fish n chips.  Man kan ikke bestille tid her og der er ofte fyldt til bristepunktet, hvorfor man skal være der i god tid, for at få plads. Det er et uformelt sted, hvor man nemt kan nå en frokost, hvis man eksempelvis venter på at få lavet sin telefon i en af de mange butikker, som står for iphone reparation i Aarhus.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *