Disse trends skal du kende, hvis du skal have lavet nyt køkken

Tendenserne og de trends, der hitter, skifter fra sæson til sæson og år til år, og derfor kan det være svært at vide, hvad der bliver den næste store trend. Dette er især rart at vide, når man står og skal have lavet nyt køkken. For man vil da gerne lave noget, der både er moderne, funktionelt og som også er attraktivt, når en dag skal sælge sin bolig igen.

Trenden inden for bæredygtighed er kun lige startet

Du kan umuligt have undgået at høre om bæredygtighed. Det findes i mange afarter, blandt andet bliver der snakket meget om det inden for byggeri, bolig, madlavning, tøjindustrien og transport. Derfor er bæredygtighed også meget relevant inden for køkkenverden.

Mange producenter er ved at lancere moduler og serier med genanvendte materialer. Det er både træ, stål, plastik og gummi, som genanvendes fra tidligere kollektioner eller skrottede produkter, der har levet sit første liv.

Det er derfor populært at tænke i at bruge materialer, som allerede har været produceret, og som ikke kræver yderligere fældning af træer eller udledning af CO2 for at komme i verden, og det kan du med god grund tænke i, når du skal have lavet dit nye køkken.

Tænk smart

Mange mennesker flytter ind til byerne, og generelt er det eftertragtet at bo tæt på byens puls, hvor der altid er gang i den, og der altid er mennesker på gaden og en åben café. Derfor bliver det også sat større krav til at få plads til funktionelle køkkener på lidt plads.

Du skal altså tænke i at få gjort plads til så meget opbevaring som muligt og få så meget bordplads som muligt uden at inddrage for mange af lejlighedernes sparsomme kvadratmeter.

Hvis du bor i en større bolig som for eksempel en villa eller rækkehus, så har du måske ikke problemer med pladsen, men alligevel er det godt at tænke i at designe køkkenet så smart og pladsbesparende som muligt, så din bolig virker endnu større, end den er.

Granit, antracit, porcelæn eller stål?

Det er meget vigtigt at vælge sine materialer med omhu. Noget så simpelt som din vask i køkkenet spiller faktisk en stor rolle, både når det kommer til udtryk, men også når det kommer til holdbarhed og robusthed.

Nogle materialer kan holde til mere end andre, og nogle bliver hurtigt grimme at se på med skidt og snavs end andre, og det er alt sammen noget, der er godt at tænke over. Det er moderne med de gode gamle porcelænsvaske, men også antracit er noget, som flere vælger.

De smukke sorte vaske giver en flot kontrast til resten af køkkenet, og den er også nem at vedligeholde og holde pæn. Se her et stort udvalg af flotte og moderne køkkenvaske.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *