Få bedre mundhygiejne og undgår dårlig ånde

Dårlig ånde er noget der forekommer hos mange mennesker. Det kan være svært selv, at vide hvornår og hvorfor man har det. Men det efterlader et rigtig dårligt indtryk, overfor dem som man snakker med. Derfor er en god mundhygiejne vigtig, hvis man ønsker at undgå problemer med dårlig ånde.

Husk lige tandbørstningen

Det vigtigste hvis du skal have en god mundhygiejne, er at du børste tænder hver morgen og aften. For på dine tænders overflade, sidder der bakterie belægninger som ikke er gode for din munds hygiejne. Men også mellem tænderne, vil man opleve bakterier. Derfor bør man ikke nøjes med, at børste tændernes overflade. Man bør også sørge for, at rense imellem tænderne med tandtråd.

Og når du børster dine tænder, er det vigtigt at fjerne bakterier fra hele munden. Det er derfor vigtigt, at du også husker at rengøre din tunge. Og faktisk kan det være hovedårsagen til, at du får dårlig ånde. Hvis ikke tungen bliver renset, kan man opleve at bakterierne ophober sig. Når de gør det, kan de producere ildelugtende gasarter. Rens derfor din tunge, enten med din tandbørste eller med et tungeredskab.

Derudover skal du også huske, at besøge din tandlæge jævnligt. Inde på tandlæge.dk kan du finde din tandlæge i Aarhus, København, eller hvor du nu måtte have brug for det. De kan give dig en tandrensning, som hjælper til en god mundhygiejne.

Drik væske

Nogle former for medicin, kan gøre at man oplever tørhed i munden. Og tør mund kan være et problem, som genere meget og er svært at komme af med. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at få væske nok. Væsken hjælper også til, at rense munden igennem.

Hvis problemet er meget generende for dig. Kan du gå på apoteket, og købe kunstigt spyt som kan fugte. Også mundgel vil kunne hjælpe til, at lindre den tørre mund. Derudover kan du i dagligdagen afhjælpe problemer ved, at spise tyggetabeletter, mundspray, eller sukkerfrit tyggegummi som kan hjælpe med at stimulere spytproduktionen.

Og det sidste tip til, at komme af med den tørre mund. Er at bruge tandpasta, med et højt indhold af flour. Dette skyldes at mundtørheden, kan være skyld i huller i tænderne. Derfor bør man bruge tandpasta, med et flour indhold på mindst 1450 ppm.

Ved sygdom eller medicin

Hvis du taget inhalationsmedicin, vil du kunne opleve dårlig ånde. Dette skyldes at nogle former for medicin, går ind og påvirker slimhinderne i munden. Og nogle typer medicin f.eks. binyrebarkhormon, øger risikoen for at få mundsvamp.  Derfor kan man med fordel, placere sin inhalator ved siden af sin tandbørste.

Nogen oplever ofte, at få blister i munden. Dette kan ligesom mundtørhed, ikke forsvinde helt. Men man kan gå ind og lindre symptomerne, ved at benytte sig af klorhexidin som mundskyld. Du kan også få mundskyld, gel, eller spray med hyaluronsyre som fremmer helingen og virker smertelindrende.

Ekstra tricks

Hvis man gerne vil have en god mundhygiejne, er det også vigtigt at man plejer sine læber. Derfor skal man sørge for, at man om vinteren husker at fugte dem. Dette kan enten gøres med en læbepomade, læbebalsam, eller med en fed fugtighedscreme.

En anden god ide er, at man investerer i en elektrisk tandbørste. Det runde børstehoved, gør det nemmere at komme helt op til tandkødet. Og derudover har den også nemmere ved, at komme rundt om tænderne og ind i kroge.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *