
Udenlandsk arbejdskraft byder på mange fordele som er med til at styrke velstanden i landet. Én ud af mange fordele er, at man mindsker risikoen for mangel på arbejdskraft på det danske marked. Netop derfor ansætter mange danske virksomheder udenlandske medarbejdere og et stigende antal overvejer at gør det samme.
De tilkommende medarbejdere har erfaring med en stor mængde af brancher, heriblandt byggebranchen, skovindustrien, fiskeri, landbrug og meget mere. Det er derfor ingen overraskelse, at denne type ansættelse har skabt stor interesse blandt danske virksomhedsejere. Føler du dig måske mindre skarp på området kan du med fordel læse videre på artiklen.
Hvordan fungerer udenlandsarbejdskraft?
Først og fremmest skal du være opmærksom på, at det kun er udlændinge indenfor Norden, EU/EUX eller Schweiz som ikke skal have særlig tilladelse til at arbejde i Danmark. Befinder de sig indenfor de nævnte områder skal du blot tjekke, at deres dokumenter er i overensstemmelse med de lovmæssige retningslinjer.
Ejer du en dansk virksomhed er det et krav, at du har aktiviteter i Danmark og, at dine udenlandske medarbejdere har en fast tilknytning til din virksomhed.
Hvem udbyder udenlandsarbejdskraft?
I Århus er der med tiden også kommet flere og flere virksomheder som overvejer at ansætte udenlandske medarbejdere og vi vil hertil understrege vigtigheden i at finde en god udbyder. Hos Skaarhus kan vi anbefale Danmarks største formidler af udenlandsk arbejdskraft.
Flere virksomheder har mange års erfaring med rekruttering til Danmark og håndplukker kompetente arbejdere til konkurrencedygtige priser. Virksomhederne udbyder arbejdskraft indenfor forskellige brancher og sørger ofte for alt det administrative – så du ikke behøver. Alt i alt det kan det siges, at der i Danmark findes flere troværdige udbydere som kan rådgive og hjælpe dig med at ansætte de helt rigtige mennesker i netop dit firma.
Hvilke medarbejdere kan du forvente?
Du kan forvente medarbejdere fra mange forskellige verdenshjørner, men størstedelen fra Østeuropæiske lande, da mange af dem ikke kræver særlig arbejdstilladelse. Her er der bl.a. tale om de baltiske lande, heriblandt Polen, Litauen og Rumænien. I dag er der stor efterspørgsmål på netop østeuropæiske medarbejdere, hvorfor artiklen her fokusere på samme.
Da arbejdsmarkedet på mange måder minder om den danske kan man som dansk virksomhedsejer forvente dygtige mennesker som effektivt kan blive sat ind i specifikke opgaver og rutiner. Langt de fleste udenlandske arbejdere er meget fleksible, hvilket betyder, at de danske virksomheder kan se frem til mindre skemaplanering. Afslutningsvis, kan et stigende antal arbejdere tale engelsk, hvilket gør ansættelsen endnu lettere.