Fantastiske Aarhus har det hele

Det nordiske køkken har haft en vældig fremgang de seneste mange år, hvor frontløberen har været Noma, der flere år i streg har vundet titlen som verdens bedste restaurant.  København er derfor blevet et internationalt mekka for gastronomiske steder og i det hele taget storbyer, man bare må besøge. Danmarks anden største by, Aarhus kan derfor godt gå lidt i glemmebogen, men den har fantastisk alt hvad hjertet begærer.

 

Gastronomi

Aarhus har alene i 2017 flere restauranter som er blevet tildelt den verdens berømte michelinstjerne, hvor Frederikshøj, Substans, Gastromé og Domestic er de heldige.  Her bliver der ikke gået på kompromis med kvaliteten.  Hos restaurant Domestic, som ligger i hjertet af Aarhus i en af de mest hyggelige gader, mejlgade, bliver der lavet mad med stor entusiasme og fokus på lokale råvarer.  Her er der en tæt forbindelse mellem restaurant og de forskellige grossister, hvor råvarerne løbende bliver vurderet i samarbejde med hver grossist, med henblik på altid at have de bedste tilgængelige.  Desuden bliver menuerne løbende tilpasset de specifikke råvarer og sæsonen.

Imponerende boligområder og infrastruktur

Aarhus kommune har de seneste år brugt meget tid på, at renovere byen og skabe bedre forhold for den almene aarhusianer, men der er også blevet skabt bygningsværker der har fået international omtale. Heriblandt er det nye store bibliotek Dokk1 eller bare dokken, som den hedder i folkemunde. Dokk1 er beliggende ned til Aarhus og for enden af åen som løber gennem byen og er for nyligt blevet kåret til et af verdens flotteste biblioteker.  Derudover er der investeret massivt på havnepromenaden, hvor en helt ny ø med eksklusive designerboliger er dukket op. Her har hvert boligkompleks en unik karakteristika og er helt bestemt et besøg værd. Hvis man vil have fingrene i en af de eksklusive boliger kunne det være en fordel at alliere sig med en boligadvokat, som er mulig at finde her.

 

Natur

Aarhus er beliggende ud til bugten, hvorfor havet er nemt tilgængeligt og det tager ikke mange minutter at komme fra byens centrum ud til vandkanten, hvor den friske havbrise hurtigt vil få storbyens os til at forstumme.  Ud til havet ligger også Riisskov, som er er et yndet sted at gå en tur, hvor man fra toppen kan skue udover Aarhus bugt og se helt til Djursland. I den sydlige del af byen ligger Marselisborg skov, som minder meget om Riisskov. Her befinder Marselisborg slot sig også, som er regentparrets sommerresidens, når de er i Aarhus, som bestemt også er værd at kigge forbi. Til sidst men ikke mindst er den botantiske have midt i byen en sand fornøjelse at befinde sig i, specielt i sommerhalvåret. Her er både et hyggeligt amfiteater, søer og specielle planter som gør stedet attraktivt.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *