Fem historiske steder du skal besøge i Aarhus

Aarhus kaldes af mange for smilets by – og selvom at folk altid er i godt humør så kunne man også kalde det for Danmarks historiske by. For på trods af sin relativt lille størrelse – i internationalt perspektiv, så rummer den mere historie end de fleste. Så hvis du ønsker at lære dit barn lidt om Danmarks historie, så kommer der her en kort guide til fem historiske steder, du bør besøge i Aarhus.

1: Aarhus Domkirke

Det første sted du bør starte er i hjertets centrum, hvor domkirken befinder sig. Domkirken rummer masser af historie og det viser sig midt i det mondæne Aarhus, hvor den i dag ligger omgivet af flotte og hyggelige butikker. Det var blandt andet i Aarhus, at kongefamilien kom i mange år, hvilket altid har vakt stor begejstring i byen.

2: Kvindemuseet

Det næste du kan se, er kvindemuseet. Den ligger ikke mere end et stenkast fra kirken. Kvindemuseet er nok særligt interessant hvis man har en lille pige med sig. Her kan man få et indblik ind i kvindekampen og hvordan den prægede både 1950’erne, 1960’erne og 1970’erne. Det er derfor en rigtig god måde at mindes en del af Danmarkshistorien som tit falder lidt i baggrunden selvom, at vi i dag ser det som en klassisk dansk værdi at gå ind for ligestilling imellem kønnene.

3: Gestapos hovedkvarter

Efter kvindemuseet kan du med fordel krydse gaden og bevæge dig ind i et noget mørkere kapitel af Danmarkshistorien, nemlig besættelsestiden. Ved siden af kvindemuseet ligger Gestapos gamle hovedkvarter i Aarhus hvor nazisternes hemmelige politi holdt til og hvor nogle af de mest modbydelige hændelser under krigen fandt sted. Aarhus var et hotspot for undergrundsaktivitet i Danmark og det afspejler sig i byens voldelige historie.

4: Den gamle by

 

Et fjerde sted som man skal besøge, hvis man er i Aarhus er den gamle by. Efter de første stops på denne liste, så er det nok også lige hvad du trænger til. I den gamle by kan du opleve Danmark fra 1600-tallet og helt op til 1970’erne. Det er derfor din bedste mulighed for at lære dine børn om, hvordan Danmark så ud, da du selv var barn eller teenager.

5: Mindeparken

Det sidste sted som I bør besøge er mindeparken. Mindeparken er både idyllisk, afstressende og smuk. Her kan man også se det ofte glemte mindesmærke for de danske faldne sønderjyder i første verdenskrig, hvilket er en del af vores historie som mange har glemt.

Hvis du gerne vil have flere tips til, hvordan du kan øge dit barns læring på en sjov og anderledes måde, kan du finde det på denne blog.

 

 

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *