I form: Tre spændende aktiviteter du kan gå til i Aarhus

I de senere år har der været en stigning i fokus på vores almene sundhed, hvor der har været stor fokus på maden som vi indtager ligesom diverse forskellige sportsgrene er poppet op.   Danmarks anden største by Aarhus er qua sin gode beliggenhed ud til bugten og med både Riiskov og Marselisborgskov et slaraffenland, for udvikling af nye og mere spændende sportsgrene. Her kommer der nogle tips til, hvilke aktiviteter man kan gå til i Aarhus.

Marselisborg er et yndet sted for mountainbike

 

I den sydlige del af byen ligger Marselisborgskov, der foruden at være vært for Marselisborg slot og dyrehaven er et mekka for løbere og ikke mindst cyklister.  Skovens placering omkring vandet gør, at man har den ene fede udsigt efter den anden, hvor de mange stier bugter sig ind ud mellem strandkanten og skoven.

Foruden de mange løbere, så gør skovens en smule kopierede terræn til et mekka for mountainbikeryttere. Her har Aarhus kommune brugt mange kræfter på at renovere skovens ruter, således man som rytter ikke taber adrenalinsuset på sin vej.   Ruter er blandet andet lavet sådan, at svingene ikke er for skabe, hvorfor det er muligt at holde et nogenlunde stabilt flow hele vejen igennem.  Et af de bedste tidspunkter, at tage mountainbikecyklen er en lørdag morgen, hvor der endnu ikke er fyldt med løbere og andre, som bare er ude at spadsere en tur. I den forbindelse kan det være favorabelt, at bruge en preworkout, som bidrager til et godt energiniveau, hvilket er muligt at få mere information om her.

 

For den hardcore Atlet – Crossfit på havnen

En af de nyere sportsgrene som har vundet indpas de senere år er crossfit.

Crossfit handler om, at skabe en ultimative atlet, hvorved den tager et mere holistisk fokus på fitness. Crossfit kombinerer både udholdenhed, styrke og kondition, ligesom alle muskelgrupper gerne skal rammes. Aarhus Crossfit er en af de største crossfitcentre i norden og er beliggende på havnen, hvilket er ret belejligt. Grunden heri, at der i crossfit sjældent er fokus på at løfte tunge vægte, ligesom man gør i diverse fitnesscentre, hvor mange øvelser hurtigt kan blive monotone.  Cross bruger derimod andre elementer, hvor klatring i snore og store traktordæk gerne skal væltes rundt. I samme stil er det ikke unormalt, at en crossfitsession består af en tur i vandet, hvor der skal svømmes a-antal kilometer.

Crossfit er ikke for nybegynderen og kræver en forholdsvis god grundform før man kan være med.

Kajak og roning

Vandaktiviteter er de senere år blevet mere populærer blandt danskerne, hvilket antallet af kajak – og roklubber nede på Aarhus havn er et godt bevis på.  Ikke nok med at man får frisk luft, så er kajak en forholdsvis hård sportsgren, hvor hele overkroppen er i bevægelse når man skal fra A-B.   Aarhus bugt er et perfekt sted at få sine første kajaklektioner.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *