Kun få muligheder tilbage for ejendomsinvestering i Aarhus

Høje boligpriser, kun få nybyggerier i byen og selskaber, der i de senere år har taget de lavthængende frugter med udvidelser af annekser m.v. betyder, at der for ejendomsinvestorer lige nu kun er begrænsede muligheder i Aarhus.

København og Aarhus har som Danmarks to største byer i mange år været der, ejendomsinvestorer flokkedes til. Det var her, folk flyttede til og efterspørgslen var høj.

For mange ejendomsinvestorer var der tilmed en fin mulighed i form af at tage ældre boligblokke og modernisere dem i en sådan grad, at de ikke længere var omfattet af lejelovens § 2 – og huslejen således blev ‘sat fri’. Det kunne give huslejestigninger på 20-30-40 % helt efter reglerne efter installering af fx elevator i ejendommen eller komplet renovering af køkkener og badeværelser.

Problemet er bare: Der er ikke særligt mange af sådanne muligheder tilbage.

Årsagen er at virksomhederne i de senere år har været så dygtige og så mange, at de simpelthen har støvsuget markedet.

Stadig muligheder i de mindre byer

Billedet er ikke entydigt i hele landet.

I København er boligpriserne steget med 15.000 kroner per kvadratmeter siden bunden i 2010. I samme periode har Slagelses boligmarked ikke udviklet sig.

For ejendomsinvestorer ligger de gode investeringer derfor sandsynligvis udenfor de store byer; der, hvor de andre ikke kigger. Der er flere muligheder, jo længere du kommer udenfor København og Aarhus – men det er stadig muligt at finde lejligheder i større ejerforeninger, hvor du samtidigt minimerer dit løbende besvær som investor.

Lave renter smider penge i markedet

Det overordnede boligmarked i Danmark er stadig kendetegnet ved de lave renter. Der er mange penge i markedet, og det betyder, at der er længere mellem de enkelte gode investeringer – i de store byer nu så langt, det i praksis er svært.

Renten er dog begyndt at stige i USA. Det kan betyde rentestigninger i Danmark i slutningen af 2018, hvilket kan have en negativ indflydelse på boligpriserne.

Som ejendomsinvestor gælder det derfor om at være klar til at slå til – priserne fortsætter ikke op til evig tid.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *