Kunst og mangfoldighed kendetegner Vestergade

Der er en masse hyggelige gader i Aarhus, men det er svært at finde lige præcis én gade, som har den samme kombination af historie, kultur og ikke mindst liv, som dét der findes i Vestergade. En af de mest spændende og charmerende gader i Aarhus kan dateres tilbage til middelalderen, hvor de mange flotte bindingsværkshuse var hjemsted for diverse købmænd, som skomagere og smedje.  Bygningerne står der stadigvæk, hvor købmændene er blevet erstattet med lækre restauranter, som leverer gastronomi efter de højeste standarder, ligesom Vestergade er blevet kulturelt mangfoldig, hvor der både er kunst, specialbutikker og spillesteder.

Gaden

Man kan sige at gaden er delt i to af Vor Frue kirke, som ligger lige i midten ved Klostertorv, hvor der i den mest centrale del af Vestergade ligger high class butikker, som Mulberry, hvilket står som den diametrale modsætning til de butikker der findes i den modsatte ende af Vestergade. Helt inde ved Magasin ligger den gamle, men yderst smukke K.P Gård fra 1700-tallet, hvor der er blevet serveret god mad i gårdhaven de sidste mange år ved restauranten Jacobs BQ. Det var faktisk i denne bygning at linje 3 debuterede tilbage i 70´erne og dette ikoniske sted med de fantastiske lokaler er bestemt et besøg værd.

 

Musik og glade dage

Det musikalske præg er i den grad karakteriseret ved Vestergade, hvor en af de mest berømte steder, at få noget guf for ørerne er ved natklubben V58.  Derudover har det hver torsdag været muligt at komme ned og opleve amatør komikere prøve sig af på V58, hvor entreen er gratis.

Gastronomisk er Vestergade et mekka for madelskere, hvor man kan få alt fra moderne til traditionelt, simpelt til sofistikeret og udenlandsk til dansk.  Vestergade har hele 3 forskellige sushi restauranter, hvor dem japanske spise stadigvæk er yderst populær hos aarhusianerne med fyldte restauranter hver weekend. Derudover findes et væld af små hyggelige restauranter, som både serverer god, rustik og ikke mindst billigt mad i kombination med en god fadøl.  Her er det ved blandt andet ved Cafe Vestergade muligt, at få dagens ret til sølle 80 kroner sammen med en god fadbamse. Hvis man er mere til det finere, så er der en god italiensk restaurant ved navn La Forchella, hvor det er muligt at få det bedste fra støvlelandet.

I et lille hyggeligt og gammelt byhus på Vestergade er det muligt at få byens vel nok bedste sandwich, hvor Anettes Sandwich er beliggende.  Her er det muligt at nyde en sandwich i husets egen have, hvilket selvfølgelig er ekstra hyggeligt om sommeren.

Hvis man skal opleve det rigtige Aarhus og møde den gængse aarhusianer på sin hjemmebane, så er Vestergade et godt bud, hvor den grundet sin mangfoldighed og charme ikke kan andet end at blive forelsket i denne del af Aarhus.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *