Sådan tackler aarhusianske virksomheder lockdownen

Den nationale lockdown har ramt helle Danmark samt ikke mindst Aarhus hårdt. Bybilledet er markant anderledes end i sidste måned og det kan mærkes hos mange lokale virksomheder. Vi har taget en snak med en række virksomheder for at finde ud af, hvordan de har tilpasset sig den nye midlertidige virkelighed.

Undervisningslokaler er blevet virtuelle

En af de brancher der er blevet hårdest ramt af den nuværende lockdown samt af forsamlingsforbuddet, er skolerne og ikke mindst undervisningsvirksomheder. Her er lokalerne af gode grunde helt tomme og alt undervisning skal derfor foregå remote.

For skolerne betyder det, at elever skal undervises hjemmefra og for sprogvirksomheder betyder det ligeledes at de mange personer der skal lære dansk, nu skal gøre det igennem en mikrofon. På trods af de hårde forhold, så er man dog positiv. Hos virksomheden IBL Sprogservice der underviser i dansk på en række fremmedsprog, har man været positivt overrasket over tilbagemeldingen fra kursisterne.

”I starten var vi meget skeptiske omkring udviklingen, men det har været ubegrundet. Dem vi har talt med, har været glade og meget forstående for omstændighederne. Men selvfølgelig vil vi gerne have folk tilbage i klasseværelserne”, siger virksomhedens direktør.

Virksomheder sætter sin lid til digital kommunikation

I andre virksomheder har man ikke helt de samme udfordringer som på skolerne. Men fælles for rigtig mange er, at kommunikationen er blevet mere og mere digitalt. Mange virksomheder er således gået over til at bruge tjenester som Google Hangout og Videokonference som gør det muligt for rigtigt mange at deltage i videoopkald på en gang.

I mindre skala er der også flere virksomheder, der har investeret i tools som Slack der gør det nemt og hurtigt at kommunikere internt i en virksomhed. Enkelte virksomheder har helt trukket kommunikationen over i den privates arene, hvor Messenger er blevet brugt til at kommunikere om arbejdsrelaterede emner.

Tillid skaber resultater

En tredje ting som mange virksomheder har peger på har været at vise medarbejdere øget tillid. For i takt med at man ikke sidder sammen, så ligger der et større ansvar på den enkelte medarbejders skuldre for at nå i mål med deres arbejdsopgaver.

Ifølge virksomhederne selv er der også flere der efter Corona-krisen er blevet mere positivt indstillet over for at lade medarbejderne arbejde mere hjemmefra. Langt de fleste virksomheder melder endda om øget produktivitet fra nogle medarbejderes vedkommende, hvilket kan undre. Dog har det ikke været muligt at dokumentere, at store åbne kontorfællesskaber rent faktisk skaber mere produktive medarbejdere. For nogles vedkommende vil det derfor være mere attraktivt at sidde derhjemme, hvor man kan finde ro og dermed bliver nogle mere produktive end når de sidder på et kontor med kollegaer omkring sig.

Arbejdsglæden dykker hos mange

En sidste ting som mange virksomheder dog melder om, er at arbejdsglæden er dykket hos flere medarbejdere. Dette er dog helt naturligt givet den øgede økonomiske usikkerhed, samt et naturligt afsavn til venner og kollegaer.

Indlægs forfatter: Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *